Hjortegryte
Hjortegryte er en klassisk høstrett som er stappfull av mørt kjøtt, deilige grønnsaker, nydelig smak av timian, høstens kantareller og syrlige rips.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hjortegryte:
5 stk
sjalottløk
1 fedd
hvitløk
200 g
blandet sopp
800 g
grytekjøtt av hjort
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
8 dl
kjøttbuljong
3 ss
kecap manis (søt soyasaus)
2 ts
tørket timian
3 stk
gulrot
1 stk
sellerirot
150 g
rosenkål
2 ss
crème fraîche
125 g
rips
Tips:
Du kan bytte ut halvparten av kjøttbuljongen med øl eller portvin. Er du glad i erter, blomkål, pastinakk eller poteter i gryta, så passer det godt i hjortegryta.
Slik gjør du:
Hjortegryte:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Del soppen i mindre biter og grytekjøttet av hjort i middels store biter på cirka 2 x 2 cm. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres soppen, sjalottløken og hvitløken i et par minutter. Tilsett kjøttet og brun det godt – gjerne i flere omganger slik at du ikke har for mye i stekepannen.
Ha løk, kjøtt og sopp over i en gryte og tilsett kjøttbuljong, søt soyasaus og timian. La det koke på middels varme til kjøttet begynner å bli mørt.
Del gulrøtter og sellerirot i skiver, og rosenkålen i to.
Ha grønnsakene over i gryta, og la den putre på middels varme til grønnsakene er møre.
Tilsett creme fraiche og rips, og smak til med salt og pepper. Server hjortegryte med godt brød, kokte poteter eller potetmos.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.