Hjortegryte er en klassisk høstrett som er stappfull av mørt kjøtt, deilige grønnsaker, nydelig smak av timian, høstens kantareller og syrlige rips.

Hjortegryte

Hjortegryte er en klassisk høstrett som er stappfull av mørt kjøtt, deilige grønnsaker, nydelig smak av timian, høstens kantareller og syrlige rips.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hjortegryte:

5 stk

sjalottløk

1 fedd

hvitløk

200 g

blandet sopp

800 g

grytekjøtt av hjort

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

8 dl

kjøttbuljong

3 ss

kecap manis (søt soyasaus)

2 ts

tørket timian

3 stk

gulrot

1 stk

sellerirot

150 g

rosenkål

2 ss

crème fraîche

125 g

rips

Tips:

Du kan bytte ut halvparten av kjøttbuljongen med øl eller portvin. Er du glad i erter, blomkål, pastinakk eller poteter i gryta, så passer det godt i hjortegryta. 

Slik gjør du:

Hjortegryte:

 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Del soppen i mindre biter og grytekjøttet av hjort i middels store biter på cirka 2 x 2 cm. Krydre kjøttet med salt og pepper. 

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres soppen, sjalottløken og hvitløken i et par minutter. Tilsett kjøttet og brun det godt – gjerne i flere omganger slik at du ikke har for mye i stekepannen. 

Ha løk, kjøtt og sopp over i en gryte og tilsett kjøttbuljong, søt soyasaus og timian. La det koke på middels varme til kjøttet begynner å bli mørt. 

Del gulrøtter og sellerirot i skiver, og rosenkålen i to. 

Ha grønnsakene over i gryta, og la den putre på middels varme til grønnsakene er møre. 

 

Tilsett creme fraiche og rips, og smak til med salt og pepper. Server hjortegryte med godt brød, kokte poteter eller potetmos.

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Flere oppskrifter med hjort finner du her