Hvit saus
Hvit saus er nydelig til hvit fisk sammen med grønnsaker og kokte poteter. Hvit saus kan også brukes i gratenger og former med fisk.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Hvit saus:
2 ss
smør
2 ss
hvetemel
5 dl
melk
0.5 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
Slik gjør du:
Hvit saus:
Varm opp en kjele på middels varme og ha i smøret. Når smøret er smeltet tilsettes hvetemel. Rør det godt inn til du har en tykk masse.
Senk varmen til lav, og spe med melken mens du rører det godt sammen med en visp. Kok opp sausen mens du rører, og la sausen småkoke på lav varme i minst 10 minutter, til melsmaken er borte.
Tips
Pass på at den hvite sausen ikke svir seg. Rør ofte og sørg for at varmen er lav.
Smak til med salt og pepper.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.