Jordskokkchips
Jordskokkchips er et knasende godt tilbehør til viltmaten. eller du kan bare nyte de sprø flakene som snacks. Veldig enkelt, og veldig smakfullt.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Jordskokkchips:
500 g
Jorddsk1okk
1 l
solsikekolje
1 ss
havsalt
Slik gjør du:
Jordskokkchips:
Vask og tørk jordskokkene godt.
Skjær jordskokkene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin om du har det. Ellers fungerer det fint med en ostehøvel også.
Varm opp en gryte eller en dyp stekepanne med solsikkeolje. Når oljen freser kan du begynne å fritere. Test med en jordskokkskive.
Ikke legg for mange skiver i oljen samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte i stedet for sprø.
Bruk gjerne en hullsleiv når du tar dem ut av oljen. De er ferdige når de har blitt gylne.
Ha dem over på en tallerken med kjøkkenpapir, og la dem dryppe av seg. Dryss over salt med en gang,