Julekake med multekrem
Er du glad i julekake? Da bør du prøve vår nye vri. Vi har nemlig byttet ut sukatene med tyttebær. Servert med en nylaget multekrem og en krydret chutney er dette en spennende kombinasjon.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Julekake:
1 kg
hvetemel
6 dl
melk
1 stk
egg
50 gr
gjær
150 g
sukker
1 ts
kardemomme
150 g
smør
2 dl
rosiner
1 dl
tyttebær (eller sukater)
1 stk
egg til pensling
Multekrem
Server julekaken med denne deilige multekremen.
Slik gjør du:
julekake:
Ha hvetemel, lunken melk, egg, gjær, sukker og kardermomme i en bakebolle. Elt deigen på lav hastighet i 10 minutter.
Del smøret i små terninger, og ha det over i bakebollen. Elt deigen på middels hastighet til den slipper bollen og alt smøret er godt eltet inn i deigen.
La deigen heve under plast til den er dobbelt så stor, cirka 1 time.
Dekk en stekeplate med bakepapir.
Legg deigen på bordet og del i fire. Kna hver del sammen til fire runde boller. Snitt rundt kanten med en tynn, spiss kniv og trykk kaken ned på midten. Dette vil gi julekakene en rund og fin fasong.
Sett brødene til heving under plast på et lunt sted i cirka 45 minutter.
Varm opp stekeovnene til 175 grader.
Visp sammen egget og pensle kakene på topp. Stek på nederste rille i ovnen til de er gjennomstekte, cirka 30-40 minutter. Avkjøl på rist.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.