Kjøttdeiggryte er ikke bare en lettvint variant av klassikeren stroganoff, det er også en gryte det er enkelt å lage til mange. Best av alt - den smaker helt nydelig.

Kjøttdeiggryte

Kjøttdeiggryte er ikke bare en lettvint variant av klassikeren stroganoff, det er også en gryte det er enkelt å lage til mange. Best av alt - den smaker helt nydelig.

Enkel 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kjøttdeiggryte:

1 stk

løk

1 stk

paprika

500 g

poteter

250 g

sopp

2 ss

smør

500 g

kjøttdeig av elg

4 ss

tomatpuré

1.2 dl

kjøttkraft

3 dl

fløte

1 ts

salt

1 ts

pepper

Tips:

Kjøttdeiggryte kan serveres med tilbehør som pasta, ris og potetmos. Det smaker også godt med loff eller brød ved siden av.

Slik gjør du:

Kjøttdeiggryte:

Del løk, paprika og poteter i biter på cirka 2 x 2 cm, og soppen i skiver.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres løken og soppen til den er gyllen, og ha den over i en gryte.

Ha litt mer smør i stekepannen, og fres kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper underveis. Ha den over i gryta

Kok potetene til de er møre.

Rør tomatpuré inn med kjøttdeigen og tilsett kjøttkraft. La det putre i cirka 30 minutter.

Ha bitene med paprika og poteter over i gryta, og tilsett fløten.

La det putre til sausen tykner. Smak til med salt og pepper, eventuelt kan du tilsette litt mer tomatpurè. 

Tips:

Om du ønsker en tykkere saus, så kan ha litt sausejevning.