Kjøttdeiggryte
Kjøttdeiggryte er ikke bare en lettvint variant av klassikeren stroganoff, det er også en gryte det er enkelt å lage til mange. Best av alt - den smaker helt nydelig.
Enkel• 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kjøttdeiggryte:
1 stk
løk
1 stk
paprika
500 g
poteter
250 g
sopp
2 ss
smør
500 g
kjøttdeig av elg
4 ss
tomatpuré
1.2 dl
kjøttkraft
3 dl
fløte
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tips:
Kjøttdeiggryte kan serveres med tilbehør som pasta, ris og potetmos. Det smaker også godt med loff eller brød ved siden av.
Slik gjør du:
Kjøttdeiggryte:
Del løk, paprika og poteter i biter på cirka 2 x 2 cm, og soppen i skiver.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres løken og soppen til den er gyllen, og ha den over i en gryte.
Ha litt mer smør i stekepannen, og fres kjøttdeigen til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper underveis. Ha den over i gryta
Kok potetene til de er møre.
Rør tomatpuré inn med kjøttdeigen og tilsett kjøttkraft. La det putre i cirka 30 minutter.
Ha bitene med paprika og poteter over i gryta, og tilsett fløten.
La det putre til sausen tykner. Smak til med salt og pepper, eventuelt kan du tilsette litt mer tomatpurè.
Tips:
Om du ønsker en tykkere saus, så kan ha litt sausejevning.