Kjøttpai
Kjøttpai er perfekt til søndagsmiddagen. Med deilig kjøttdeig av vilt, potetmoslokk og paibunn faller denne retten i smak hos både store og små.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kjøttpai:
1 ss
smør
1 stk
paideig
Potetmos:
1 kg
poteter
2 ss
smør
2 dl
melk
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
Kjøttfyll:
1 stk
løk
1 stk
gulrot
2 ss
smør
800 g
kjøttdeig av elg/hjort
1 ts
salt
1 ts
pepper
5 dl
viltkraft
3 ss
worchestersaus
1 ss
tomatpuré
Slik gjør du:
Kjøttpai:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Smør en paiform med litt smør, og ha paideigen over. Prikk den med en gaffel og legg bakepapiret på topp. Ha ris eller erter på topp av bakepapiret. Forstek paideigen i ca. 20 minutter. Ta av bakepapiret med risen/ertene etter 10 min. Følg med på paideigen så den ikke overstekes. Skal kun bli gyllen.
Vi har brukt en ferdig paideig kjøpt på butikken, men du kan selvsagt lage den selv også.
Mens paideigen steker kan du lage potetmosen og kjøttfyllet.
Potetmos:
Skrell potet, og del dem i grove terninger. Kok potetterninger møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Kjøttfyll:
Finhakk løk og gulrot.
Varm opp en stekepanne med smør på middels varme. Fres grønnsakene til løken er blank.
Ha i kjøttdeigen, krydre med salt og pepper og stek til kjøttet er gjennomstekt.
Tilsett kjøttkraft, worcestersaus og tomatpuré, og la det koke til kraften har kokt seg godt inn.
Tips:
Ha gjerne i litt maizena om du ønsker en tykkere saus.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt frisk timian.
Ha kjøttfyllet over i paiformen og enten bre potetmosen på topp eller bruk en sprøytepose. Stekes på midterste rille i stekeovnen til potetmosen bli gyllen.