Kremet blåskjellsuppe
Kremet blåskjellsuppe lager du en fei, og passer ypperlig til sommerfesten. Dette er en rett du kan servere enten du har to eller ti gjester.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet blåskjellsuppe:
1 stk
løk
2 stk
gulrøtter
0.5 dl
olivenolje
2 kg
blåskjell
3 dl
hvitvin
4 dl
kremfløte
2 stilker
vårløk
1 potte
kruspersille
4 stk
lime
Slik gjør du:
Kremet blåskjellsuppe:
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem. Kast også skjell som er skadet.
Finhakk løk og del gulrøttene i strimler. Varm opp en gryte med olivenolje på middels varme, og fres løken og gulrøttene til løken er blank.
Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Ha i kremfløten mot slutten og la det småputre noen minutter. Finhakk vårløken og kruspersillen, og ha i helt til slutt.
Server med lime og godt brød med brennesleaioli.