Kremet pasta med ørret
Ørret og pasta er noe mange liker – både barn og voksne. En kremet pasta med ørret, løk og erter kan du enkelt ta med deg på tur og tilberede på primusen.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet pasta med ørret:
800 gr
ørret
400 gr
tørr pasta tagliatelle
250 gr
erter
2 stilker
vårløk
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
timian
1 fedd
hvitløk
1 ss
smør
2 ss
revet parmesan
3 dl
matfløte
Utstyr som anbefales:
- 2 store matbokser
- 2 små matbokser
- Primus med kjele
- Gass
- Sleiv
- Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og del den i mellomstore stykker.
Tips:
Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.
Del ørretfileten i mellomstore biter på ca. 2x2 cm. Ha dem over i en mellomstor matboks.
Kok tagliatellen etter anvisning på pakken minus 3 minutter da den vil koke på primusen også. Ha i de frosne ertene slik at de får en koketid på ca. 2 minutter.
Del vårløken i skiver og det over i en stor matboks sammen med blandingen av tagliatelle og erter.
Bland sammen salt, pepper og timian i en liten matboks.
Bland sammen finhakket hvitløk, smør og revet parmesan, og ha det over i en liten matboks.
Dette gjør du på tur:
Fyr opp primusen på middels varme og ha smørblandingen i kjelen.
Tilsett ørretbitene og krydderblandingen, og la det steke i 2-3 minutter.
Tilsett matfløte og blandingen med tagliatelle, erter og vårløk. Rør det hele sammen med en sleiv. La det småkoke i ca. 3 minutter før det serveres.