Kremet pasta med steinsopp

Kremet pasta med steinsopp

Kremet pasta med steinsopp smaker nydelig. Har du funnet annen sopp som for eksempel kantareller kan du selvsagt bruke det også.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kremet pasta med steinsopp:

2 stk

sjalottløk

2 fedd

hvitløk

2 ss

olivenolje

180 gr

baconbiter

500 gr

steinsopp

400 gr

linguini

2 dl

hvitvin

3 dl

fløte

1 ts

tørket timian

2 dl

revet parmesan

Slik gjør du:

Kremet pasta med steinsopp:

 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Rens og del steinsoppen i skiver.

 

Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme. Fres løken og hvitløken til den blir blank. Ha i bitene med bacon og fres til den begynner å bli sprø. Ha i steinsoppen og stek til den er gyllen.

Kok linugini etter anvisning på pakken.

Tilsett hvitvinen og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet. Tilsett timian og fløte, og kok til det tykner noe. Smak til med salt og pepper. Spe med litt av kokevannet fra pastaen og rør inn linguinien.

 

Server kremet pasta med steinsopp med et dryss revet parmesan på topp.

Her finner du flere oppskrifter med sopp