Kremet pasta med steinsopp
Kremet pasta med steinsopp smaker nydelig. Har du funnet annen sopp som for eksempel kantareller kan du selvsagt bruke det også.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet pasta med steinsopp:
2 stk
sjalottløk
2 fedd
hvitløk
2 ss
olivenolje
180 g
baconbiter
500 g
steinsopp
400 g
linguini
2 dl
hvitvin
3 dl
fløte
1 ts
tørket timian
2 dl
revet parmesan
Slik gjør du:
Kremet pasta med steinsopp:
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Rens og del steinsoppen i skiver.
Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels varme. Fres løken og hvitløken til den blir blank. Ha i bitene med bacon og fres til den begynner å bli sprø. Ha i steinsoppen og stek til den er gyllen.
Kok linguini etter anvisning på pakken.
Tilsett hvitvinen og la det koke til halvparten av væskemengden har fordampet. Tilsett timian og fløte, og kok til det tykner noe. Smak til med salt og pepper. Spe med litt av kokevannet fra pastaen og rør inn linguinien.
Server kremet pasta med steinsopp med et dryss revet parmesan på topp.