Kremet viltsaus
En kremet viltsaus er perfekt til søndagssteken. Denne sausen kan du bruke til stek av både elg, reinsdyr, hjort og rådyr.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet viltsaus:
2 ss
smør
2 ss
hvetemel
8 dl
viltkraft
3 dl
kremfløte
3 skiver
brunost
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Kremet viltsaus:
Varm opp en kjele på middels høy varme med smør, la det smelte og ha i melet. Rør dette på middels varme til du får en fin og brun sausbruning.
Ha i viltkraft, og kok opp mens du rører. La det småkoke i 15 minutter. Pass på å røre jevnlig i kjelen.
Tilsett brunost og fløte, og la så sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Om du foretrekker en tykkere saus kan du tilsette litt Maizena sausejevner.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.