En kremet viltsaus er perfekt til søndagssteken. Denne sausen kan du bruke til stek av både elg, reinsdyr, hjort og rådyr.

Kremet viltsaus

En kremet viltsaus er perfekt til søndagssteken. Denne sausen kan du bruke til stek av både elg, reinsdyr, hjort og rådyr.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kremet viltsaus:

2 ss

smør

2 ss

hvetemel

8 dl

viltkraft

3 dl

kremfløte

3 skiver

brunost

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

Slik gjør du:

Kremet viltsaus:

 

Varm opp en kjele på middels høy varme med smør, la det smelte og ha i melet. Rør dette på middels varme til du får en fin og brun sausbruning. 

 

Ha i viltkraft, og kok opp mens du rører. La det småkoke i 15 minutter. Pass på å røre jevnlig i kjelen.  

 

Tilsett brunost og fløte, og la så sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Tips:

Om du foretrekker en tykkere saus kan du tilsette litt Maizena sausejevner.

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som passer til det du har tenkt til å lage.

Gode sauser til vilt og fisk

En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.

Her finner du oppskriftene External-link icon