Kvikk Lunsj-vafler
Kvikk Lunsj+vaffel=sant. Kvikk Lunsj-vaffel er rett og slett perfekt kosemat til påsken. Disse er veldig enkle å lage og smaker utrolig godt.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kvikklunsjvafler:
2 stk
egg
130 gr
sukker
1 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
80 g
hvetemel
150 g
potetmel
100 g
smeltet smør
400 g
melkesjokolade
1 dl
flytende melange/smør
Slik gjør du:
Kvikklunsjvafler:
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Sikt inn bakepulver, vaniljesukker, hvetemel og potetmel, og bland det godt sammen.
Bland inn det smeltede smøret.
Tips:
Det er best om det smeltede smøret er avkjølt. Du kan gjerne bruke flytende margarin også.
Pensle vaffeljernet med litt smør. Ha i en øse med vaffelrøre, og stek vaffelen den er gyllen og sprø.
Avkjøl vaflene på en rist før du deler dem i hjerter.
Vaffelkjeks:
Disse vaflene blir sprøere og mer porøse enn vanlige vafler. Derfor passer de perfekt som kvikklunsj.
Sjokoladen smeltes over et vannbad mens vaflene avkjøles.
Når vaffelen er avkjølt, dypper du hjertene i den smeltede sjokoladen. Legg dem på en rist og avkjøl før servering.
Tips:
Server gjerne med litt friske bær til.