Laks med tyttebærlokk
Enten du har fisket laks eller ørret er dette rett og slett en fargerik smaksbombe. Tyttebærlokket syder av både søtt og surt, og sammen med enkelt tilbehør som saltede perlepoteter og sennepssaus er dette en nydelig selskapsrett.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Laks med tyttebærlokk:
1 kg
laksefilet
1 ss
salt
1 ss
sukker
150 g
frosne tyttebær
1 dl
honning
1 dl
dijonsennep
1 dl
smeltet smør
0.5 dl
akevitt
Perlepoteter:
500 g
perlepoteter
1 ts
salt
Tilbehør:
1 pose
ruccula
1 ss
olivenolje
1 ss
sitronsaft
1 ts
kvernet pepper
Sennepsaus
Du kan selvsagt kjøpe sennepsaus på butikken, men her finner du en herlig oppskrift på hjemmelaget sennepsaus.
Slik gjør du:
Laks med tyttebærlokk:
Legg laksen med skinnsiden ned på en stor tallerken.
Bland sammen salt og sukker i en liten bolle og dryss over laksefileten, gni blandingen godt inn. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta ut fiskefileten og tørk bort så mye som mulig av salt- og sukkerblandingen med tørkepapir. Legg laksen i en dyp ildfast form med skinnsiden ned.
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Bland sammen tyttebær, honning, dijonsennep, smeltet smør og akevitt i en liten bolle. Fordel blandingen på toppen av fiskefileten. Stek i 15 til 20 minutter, eller til laksen er akkurat gjennomstekt.
Tips:
Steketiden vil variere etter størrelsen på fiskefileten.
Perlepoteter:
Vask perlepotetene. Koke opp en kjele med vann, og kok perlepotetene i cirka 15 minutter.
Hell av vannet, ha på havsalt og la potetene dampe seg tørre.
Tilbehør:
Bland sammen ruccula, olivenolje, sitronsaft og kvernet pepper, og dander sammen med fisk, perlepoteter og sennepssaus.
Tips:
Laks med tyttebærlokk er et festmåltid som kan servers som tapasrett eller med poteter og sennepssaus. Denne retten er også perfekt til koldtbordet.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.