Lasagne på primusen
Du trenger ingen stekeovn for å lykkes med den populære italienske klassikeren. Lasagne på primusen er både enkelt og godt om du gjør noen smarte forberedelser i forkant.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bechamelsaus:
50 g
smør
50 g
hvetemel
5 dl
melk
50 g
revet ost
1 ts
salt
0.25 ts
malt muskat (etter smak)
Kjøttsaus:
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
2 ss
olivenolje
400 g
kjøttdeig av elg
400 g
knuste tomater
2 22
tomatpuré
1 neve
frisk bailikum
1 ts
salt
1 ts
pepper
8 plater
pastplater
50 g
revet ost
- En mellomstor matboks
- En plastflaske/ren ketchupsflaske
- Sleiv
- Primus med gryte
- Gass
- Fyrstikker/lighter
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Varm opp en kasserolle på middels varme og smelt smøret. La smøret skumme i omtrent et minutt.
Tilsett melet og rør det godt sammen.
Tilsett melken, litt og litt av gangen, mens du rører. Sausen bør være ganske tykk slik at den legger seg som et lag mellom kjøttsausen og lasagneplatene.
Rør til béchamelsausen koker, tilsett deretter revet ost og smak til med salt og revet muskat.
La béchamelsausen småkoke på lav varme til melsmaken er borte.
Ha behamelsausen over i en ketchupflaske (eller en matboks eller annen type flaske om du foretrekker det).
Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje og stek løken og hvitløken til den er blank. Tilsett kjøttdeig og stek til det er gjennomstekt.
Ha i knuste tomater, tomatpuré og basilikum, og la det småkoke på middels varme. Smak til med salt og pepper. Ha kjøttsausen over i en matboks og pakk med resten av ingrediensene.
Dette gjør du på tur:
Kok pastaplatene i saltet vann, ca. 5 minutter. Sil av vannet og legg pastaplatene til side.
Legg et lag med kjøttsaus i gryta etterfulgt av et lag med béchamelsaus og pasta på topp. Gjenta prosessen til gryta er full og topp med ost til slutt.
Legg på lokk og la det putre på lav varme slik at lasagnen ikke svir seg. Lasagnen er ferdig når osten er smeltet og lasagnen er gjennomvarm.