Lefserull med fiskerøre
Lefserull med fiskerøre er ypperlig mat til så mangt. Ta dem med på tur, server dem som forret eller ltil unsj. De er både enkle og raske å lage.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Lefserull med fiskerøre (20 stk):
1 ts
salt
400 g
fiskefilet
0.5 stk
rødløk
1 pose
ruccola
150 g
lettmajones
3 ss
crème fraîche
0.5 ts
salt
0.5 stk
pepper
1 ss
sitronsaft
1 potte
frisk dill
5 stk
lefser
Lefserull med fiskerøre er forretten i 3-retteren til "Hele Norge spiser ute", og er både enkel å lage og servere til mange.
Slik gjør du:
Lefserull med fiskrøre:
Kok opp en kjele med vann og salt. Trekk kjelen til side, og ha i fiskefileten. Sett på lokk. Vannet må være varmt nok, men skal ikke koke mens fisken ligger i kjelen. Nøyaktig trekketid kommer an på tykkelsen på fiskestykket, men med filet kan du beregne 5-8 minutter.
Tips
Vi har brukt sei, men du kan også bruke torsk, hyse, lange, laks, ørret eller annen type hvit eller rød fisk.
Finhakk rødløk og 1 ss frisk dill.
Bland sammen lettmajones og crème fraîche. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og finhakket dill.
Tips:
Du kan fint erstatte rødløk med andre grønnsaker paprika, vårløk, agurk, mais, potetbiter og eplebiter.
Ha fisken og grønnsakene over i majonesblandingen, og rør det godt sammen.
Ha litt ruccola og en god stripe fiskerøre langs midten på hver lefse, og rull lefsene sammen. Del hver lefse i fire og fest med en tannstikker.
Hele Norge spiser ute
19. oktober arrangeres "Hele Norge spiser ute" i forbindelse med Friluftslivets år.
NJFFs lokalforeninger kan søke om et tilskudd for å samle sine medlemmer og arrangere en herlig dag ute med en 3-retters på menyen.
10. februar kan du logge deg inn i Søknadsportalen og søke om et tilskudd på 5000 kr. Fristen er 1. april.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.