Lefserull med fiskerøre er ypperlig mat til så mangt. Ta dem med på tur, server dem som forret eller ltil unsj. De er både enkle og raske å lage.

Lefserull med fiskerøre

Lefserull med fiskerøre er ypperlig mat til så mangt. Ta dem med på tur, server dem som forret eller ltil unsj. De er både enkle og raske å lage.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Lefserull med fiskerøre (20 stk):

1 ts

salt

400 g

fiskefilet

0.5 stk

rødløk

1 pose

ruccola

150 g

lettmajones

3 ss

crème fraîche

0.5 ts

salt

0.5 stk

pepper

1 ss

sitronsaft

1 potte

frisk dill

5 stk

lefser

 

Lefserull med fiskerøre er forretten i 3-retteren til "Hele Norge spiser ute", og er både enkel å lage og servere til mange.

 

Slik gjør du:

Lefserull med fiskrøre:

Kok opp en kjele med vann og salt. Trekk kjelen til side, og ha i fiskefileten. Sett på lokk. Vannet må være varmt nok, men skal ikke koke mens fisken ligger i kjelen. Nøyaktig trekketid kommer an på tykkelsen på fiskestykket, men med filet kan du beregne 5-8 minutter. 

Tips

Vi har brukt sei, men du kan også bruke torsk, hyse, lange, laks, ørret eller annen type hvit eller rød fisk.

Finhakk rødløk og 1 ss frisk dill. 

Bland sammen lettmajones og crème fraîche. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og finhakket dill. 

Tips:

Du kan fint erstatte rødløk med andre grønnsaker paprika, vårløk, agurk, mais, potetbiter og eplebiter. 

Ha fisken og grønnsakene over i majonesblandingen, og rør det godt sammen. 

Ha litt ruccola og en god stripe fiskerøre langs midten på hver lefse, og rull lefsene sammen. Del hver lefse i fire og fest med en tannstikker.

Hele Norge spiser ute

 

19. oktober arrangeres "Hele Norge spiser ute" i forbindelse med Friluftslivets år. 


NJFFs lokalforeninger kan søke om et tilskudd for å samle sine medlemmer og arrangere en herlig dag ute med en 3-retters på menyen. 

 

10. februar kan du logge deg inn i Søknadsportalen og søke om et tilskudd på 5000 kr. Fristen er 1. april. 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon