Lefserull med gravet ørret og sennepssaus
Til jul velger vi ofte tradisjonsmat, og det inkluderer lefserull med deilig fyll. Vi anbefaler vår variant med hjemmelaget gravet ørret, sennepessaus rødløk og ruccula.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gravet ørret:
25 gr
salt
25 gr
sukker
1 ts
grovkvernet pepper
1 potte
frisk dill
1 ss
einebær
600 gr
fjellørret med skinn
1 ss
honning
1 ss
akevitt
Sennepssaus:
2 dl
majones
1 dl
lettrømme
2 ss
dijonsennep
2 ss
grov sennep
2 ss
finhakket dill
1 ss
sitronsaft
1 ss
brunt sukker
0.5 ts
salt
0.5 ts
grovkvernet pepper
Tilbehør:
0.5 stk
rødløk
1 pose
ruccula
4 stk
potetlefser
Slik gjør du:
Gravet ørret:
Bland sammen salt, sukker og grovkvernet pepper.
Finhakk dill og knus einebærene, og legg i bunnen av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over dillen.
Legg ørretfiletene med skinnsiden ned og dryss over resten av krydderblanding.
Bland sammen honning og akevitt, og hell over ørreten.
Dekk med plastfilm og legg for eksempel en pakke mel på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap i cirka 2 døgn.
Sennepssaus:
Ha majones, lettrømme, dijonsennep, grov sennep og finhakket dill i en bolle, og rør det sammen.
Smak til med sitronsaft, brunt sukker, salt og grovkvernet pepper.
Lefserull:
Smør sennepssasus på lefsene. Dryss over finhakket rødløk og ruccola, og fordel gravet ørret utover lefsene.
Rull lefsene sammen og del dem på skrå i 2-3 cm tykke skiver.