Lefserull med gravet ørret og sennepssaus

Til jul velger vi ofte tradisjonsmat, og det inkluderer lefserull med deilig fyll. Vi anbefaler vår variant med hjemmelaget gravet ørret, sennepessaus rødløk og ruccula.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gravet ørret:

25 gr

salt

25 gr

sukker

1 ts

grovkvernet pepper

1 potte

frisk dill

1 ss

einebær

600 gr

fjellørret med skinn

1 ss

honning

1 ss

akevitt

Sennepssaus:

2 dl

majones

1 dl

lettrømme

2 ss

dijonsennep

2 ss

grov sennep

2 ss

finhakket dill

1 ss

sitronsaft

1 ss

brunt sukker

0.5 ts

salt

0.5 ts

grovkvernet pepper

Tilbehør:

0.5 stk

rødløk

1 pose

ruccula

4 stk

potetlefser

Slik gjør du:

Gravet ørret:

 

Bland sammen salt, sukker og grovkvernet pepper.

 

Finhakk dill og knus einebærene, og legg i bunnen av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over dillen.

Legg ørretfiletene med skinnsiden ned og dryss over resten av krydderblanding.

Bland sammen honning og akevitt, og hell over ørreten. 

 

Dekk med plastfilm og legg for eksempel en pakke mel på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap i cirka 2 døgn. 

Gravet ørret.jpg

 

Sennepssaus:

Ha majones, lettrømme, dijonsennep, grov sennep og finhakket dill i en bolle, og rør det sammen.

 

Smak til med sitronsaft, brunt sukker, salt og grovkvernet pepper.

Sennepssaus.jpg

 

Lefserull:

Smør sennepssasus på lefsene. Dryss over finhakket rødløk og ruccola, og fordel gravet ørret utover lefsene.

 

Rull lefsene sammen og del dem på skrå i 2-3 cm tykke skiver. ​​