Lefserull med ørrret
Lefserull er en klassiker til både tapas, koldtbord og fingermat. Vi har byttet ut den tradisjonelle røkelaksen med deilig nytrekt ørret.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
lefserull med ørret:
4 skiver
ørret
1 ts
salt
1 ts
sitronsaft
4 stk
lefser
4 ss
smøreost
4 ss
pesto
0.5 stk
rødløk
1 pose
ruccula
Slik gjør du:
Lefserull med ørret:
Kok opp vann med salt og sitronsaft, og legg i ørretskivene. La fisken trekke og sett på lokket. Vannet skal ikke koke. Avkjøl ørreten før du legger den på lefsene.
Tips:
Lefserull kan du slenge sammen kvelden før og la stå kaldt.
Smør lefsene med smøreost og pesto. Dryss over rødløk, ruccula og ørret i biter.
Rull lefsene sammen og del dem på skrå i 2-3 cm tykke skiver.
Tips:
Om du ønsker å lage ulike variasjoner kan du fylle dem med det meste. Kanskje har du en deilig elgpølse eller speket reinsdyr på lur?