Løvetanngele
Løvetann er kanskje mest kjent som ugress, men den er også spiselig og næringsrik. Du kan lage både sirup, suppe, saft og vin av løvetann. Her får du oppskrift på en deilig løvetanngele.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Løvetanngele:
100 stk
blomster fra løvetann
8 dl
vann
0.5 stk
sitron
0.5 stk
appelsin
450 g
sukker
10 stk
gelatinplater
Løvetann
Løvetann kan du plukke fra tidlig mars og hele sommeren. Hele planten er spiselig. Bladene kan minne om ruccuola og egner seg derfor godt i salater. Du kan også bruke stengel, blomsterknopper, blomster og roten. Både blader og blomster kan både saftes, stues, syltes og kokes. Blomsterknoppene kan stekes eller syltes.
Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.
Slik gjør du:
Løvetanngele:
Riv av kronbladene på løvetannblomstene og ha det over i en sil og skyll dem godt.
Ha dem over i en kjele og tilsett vann. Kok opp og skru ned varmen. La det putre under lokk i ca. 20 minutter.
Del sitronen og appelsinen i skiver. De fem siste minuttene legger du skivene på topp i kjelen. Ta kjelen av platen og la det hele avkjøle seg.
Sil av saften med en tett sil eller et klede. Ha det over i kjelen og tilsett sukker. Mens du lar det koke så sukkeret løser seg opp har du gelatinplatene i kaldt vann. Når de er myke has de i kjelen. Rør det hele godt sammen.
Ha det over på glass eller krukker, og la det avkjøle seg før du setter det kaldt i kjøleskapet til geleen er stiv.