![Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.](/mat/meksikansk-ris-pa-primusen/_/image/0a8d0b13-a1b3-4578-9908-f5aac56d35ac:78c32b84c9a2726ff67d9d955fc2ea1bafa6fd22/block-160-91/meksikansk%20ris-3jpg.jpg)
Meksikansk ris på primusen
Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Dette gjør du hjemme::
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 stk
rød paprika
1 ss
olivenolje
400 g
kjøttdeig av reinsdyr
1 ss
tomatpuré
1 ss
spisskummen
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2.5 dl
ris
5 dl
oksekraft
1 boks
hermetiske tomater
1 boks
sorte bønner
Utstyr som anbefales:
- 1 stk matboks
- 1 stk termos
- 1 stk sleiv
- Primus med gryte
- Gass
- Lighter
Forslag til tilbehør:
Revet lime, rømme, koriander, avokado, tortillachips og guacamole.
Slik gjør du:
Dette gjør du på turen:
Finhakk løk, hvitløk og paprika.
Varm opp en stekepanne på middels varme med olje, og fres løk, hvitløk og paprika, og fres i et par minutter.
Tilsett kjøttdeig, tomatpuré og spisskummen, og fres i tre-fire minutter. Tilsett sorte bønner, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
Tips
Om du vil spare plass i sekken, kan du ha både ris, kraft og hermetiske tomter over på for eksempel en flaske eller termos.
Ha kjøttdeigen over i en matboks, og pakk sekken med resten av ingrediensene.
![Meksikansk ris-1.jpg](/mat/meksikansk-ris-pa-primusen/_/image/bfa3910b-69ad-42e2-ab5e-77bd8ca3ab84:fa1e02dc1842315700a952756758000ef890576b/width-768/Meksikansk%20ris-1.jpg)
Dette gjør du på tur:
Fyr opp primusen på middels bluss. Ha kjøttblandingen, ris, kraft og salsa i en gryte, og rør det godt sammen. La det småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter. Tilsett mer kraft/vann om nødvendig.
![meksikansk ris-5.jpg](/mat/meksikansk-ris-pa-primusen/_/image/37c997b8-8e1e-41e3-8496-8659466506fc:cfd8479cc5cae59ed8d6db7ca6a9dcfa4ab218d2/width-768/meksikansk%20ris-5.jpg)
Server retten alene eller med tilbehør som lime, rømme, koriander, tortillachips og guacamole.
![Meksikansk ris-6.jpg](/mat/meksikansk-ris-pa-primusen/_/image/26d344a9-811a-4aaf-b6bb-5592d661fb51:e3a6cc9a584911cc6049d68f4884478ba5459445/width-768/Meksikansk%20ris-6.jpg)