Meksikansk ris på primusen
Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Dette gjør du hjemme::
1 stk
løk
1 fedd
hvitløk
1 stk
rød paprika
1 ss
olivenolje
400 g
kjøttdeig av reinsdyr
1 ss
tomatpuré
1 ss
spisskummen
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2.5 dl
ris
5 dl
oksekraft
1 boks
hermetiske tomater
1 boks
sorte bønner
Utstyr som anbefales:
- 1 stk matboks
- 1 stk termos
- 1 stk sleiv
- Primus med gryte
- Gass
- Lighter
Forslag til tilbehør:
Revet lime, rømme, koriander, avokado, tortillachips og guacamole.
Slik gjør du:
Dette gjør du på turen:
Finhakk løk, hvitløk og paprika.
Varm opp en stekepanne på middels varme med olje, og fres løk, hvitløk og paprika, og fres i et par minutter.
Tilsett kjøttdeig, tomatpuré og spisskummen, og fres i tre-fire minutter. Tilsett sorte bønner, og stek til kjøttet er gjennomstekt.
Tips
Om du vil spare plass i sekken, kan du ha både ris, kraft og hermetiske tomter over på for eksempel en flaske eller termos.
Ha kjøttdeigen over i en matboks, og pakk sekken med resten av ingrediensene.
Dette gjør du på tur:
Fyr opp primusen på middels bluss. Ha kjøttblandingen, ris, kraft og salsa i en gryte, og rør det godt sammen. La det småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter. Tilsett mer kraft/vann om nødvendig.
Server retten alene eller med tilbehør som lime, rømme, koriander, tortillachips og guacamole.