Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.

Meksikansk ris på primusen

Meksikansk ris på primusen smaker helt nydelig på kalde vinterdager. Her får du en rett stappfull av smak, og det beste av alt - den er klar på under 20 minutter.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Dette gjør du hjemme::

1 stk

løk

1 fedd

hvitløk

1 stk

rød paprika

1 ss

olivenolje

400 g

kjøttdeig av reinsdyr

1 ss

tomatpuré

1 ss

spisskummen

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

2.5 dl

ris

5 dl

oksekraft

1 boks

hermetiske tomater

1 boks

sorte bønner

Utstyr som anbefales:  

  • 1 stk matboks
  • 1 stk termos
  • 1 stk sleiv 
  • Primus med gryte
  • Gass  
  • Lighter  

Forslag til tilbehør:

Revet lime, rømme, koriander, avokado, tortillachips og guacamole.

Slik gjør du:

Dette gjør du på turen:

 

Finhakk løk, hvitløk og paprika.

 

Varm opp en stekepanne på middels varme med olje, og fres løk, hvitløk og paprika, og fres i et par minutter.

Tilsett kjøttdeig, tomatpuré og spisskummen, og fres i tre-fire minutter. Tilsett sorte bønner, og stek til kjøttet er gjennomstekt.

Tips

Om du vil spare plass i sekken, kan du ha både ris, kraft og hermetiske tomter over  på for eksempel en flaske eller termos. 

Ha kjøttdeigen over i en matboks, og pakk sekken med resten av ingrediensene.

Meksikansk ris-1.jpg

 

Dette gjør du på tur:

Fyr opp primusen på middels bluss. Ha kjøttblandingen, ris, kraft og salsa  i en gryte, og rør det godt sammen. La det småkoke under lokk på lav varme i cirka 15 minutter. Tilsett mer kraft/vann om nødvendig.

 

meksikansk ris-5.jpg

Server retten alene eller med tilbehør som lime, rømme, koriander, tortillachips og guacamole.

Meksikansk ris-6.jpg

 

Flere oppskrifter med turmat