Muffins med blåbærglasur
Muffins er enkle å pakke med seg på tur og noe alle liker. Vi har laget dem med en nydelig blåbærglasur, men du kan også bruke andre bær om du ønsker det.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Muffins:
3 stk
egg
180 g
sukker
50 g
smør
1 dl
melk
250 g
hvetemel
2 ts
vaniljesukker
2 ts
bakepulver
Blåbærglasur:
500 gr
melis
3 stk
eggehvitter
4 ss
blåbær
Slik gjør du:
Muffins:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret og bland det sammen med melken. Ha det over i eggedosisen.
Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og ha det over i bollen med de våte ingrediensene. Rør forsiktig til du har en fin og jevn muffinsrøre.
Sett 12 muffinsformer på et stekebrett eller i en muffinsform. Fyll muffinsformene til de er cirka 3/4 fulle.
Stek muffinsene på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter.
Blåbærglasur:
Ha melis og eggehviter i en kjøkkenmaskin, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem.
Pisk inn de tinte blåbærene.
Smør glasuren på avkjølte muffins.