Multesorbet
Multesorbet er en frisk og nydelig dessert som passer perfekt etter et herlig viltmåltid. Server gjerne med litt syrlige rips og pisket krem til.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Multesorbet:
700 g
multer
100 g
sukker
1 ss
lys sirup
1 ts
sitronsaft
Forslag til tilbehør:
Pisket krem
Vaniljeis
Rips
Bringebær
Nøtter
Slik gjør du:
Multesorbet:
Du kan bruke både nyplukkede og frosne multer til multesorbet. Om du bruker frosne multer kan du la de tine litt først.
Ha multene over i en foodprocessor sammen med sukker, lys sirup og sitronsaft. Kjør på høy hastighet til du har en puré.
Press pureen igjennom en finmasket sil over i en bolle. Skrap av puré som fester seg på utsiden av silen.
Med ismaskin::
Ha blandingen over i en ismaskin og kjør til sorbeten har en fast og fin konsistens.
Lag kuler av sorbeten og ha dem over i en plastboks. La de få cirka 30 minutter i fryseren før de serveres.
Tips:
Om du lager multesorbeten noen dager i forveien er det viktig å ta den opp cirka 15 minutter før servering slik at ikke kulene er stivfrosne når de serveres.
Uten ismaskin::
Ha multesorbeten over i en plastboks som er helt tett og frys blandingen i 1 time, eller til sorbeten har stivnet.
Rør rundt med en gaffel for å bryte opp krystallene, og sett sorbeten tilbake i fryseren til den er fast i konsistensen.
Sett sorbeten i kjøleskapet i cirka 30 minutter før servering slik at det blir lettere å lage kuler.