Omelett i pose på primusen
Omelett i pose på primusen er ikke bare lettvint turmat, her har du også mulighet til å lage individuelle omeletter der alle kan velge sitt favorittfyll. Posene kan navnes og alle kan nyte det de liker aller best.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Omelett i pose på primusen:
1 stk
paprika
2 stilker
vårløk
15 skiver
speket elgpølse
8 stk
egg
2 dl
revet ost
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Utstyr som anbefales:
Primus
Gass
Lighter/fyrstikker
4 stk plastposer med lukking som tåler å varmebehandles. Det finnes flere typer glidelåsposer og zip lock-poser som egner seg.
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Finhakk paprika, vårløk og elgpølse.
Ha to egg, revet ost og grønnsaker i hver pose. Krydre med salt og pepper, og rist posene godt.
Forslag til annet fyll i omeletten:
Restekjøtt, løk, tomater, sopp, poteter, purre, bacon, pølse
Ha posene i en matboks, pakk sekken og kom deg på tur.
OBS:
Det er viktig at du sjekker om posene du skal bruke tåler å varmebehandles.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp en kjele med vann på primusen på middels sterk varme.
Ha posene med omelett i kjelen. Det kan hende du kun har plass til to av gangen, det kommer an på hvor stor kjelen er.
La posene ligge i cirka 12-15 minutter.
Åpne posen og ta ut omeletten. Server gjerne med litt godt brød.