Omelett på primusen
Omelett er en klassiker, og med litt godt fyll er dette turmat som metter. Det er dessuten en enkel rett å ta med seg på tur. Bland sammen alt hjemme, ha det over på en flaske og fres i stekepanna på primusen.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
2
Omelett på primusen:
1 ss
smør
2 stk
viltpølser
3 stk
sopp
0.5 stk
løk
0.5 stk
rød paprika
3 stk
egg
1 ss
melk
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
smør (til steking)
Utstyr som anbefales:
- 1.5 l brusflaske/drikkeflaske
(Omelettblandingen) - 1 liten boks (smør)
- Primus med stekepanne
- Gass
- Lighter /fyrstikker
- Stekespade
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del viltpølser, sopp, løken og paprika i små biter.
Bruk opp restene:
Omelett er perfekt om du har rester fra steken eller pølsemiddagen, biffen.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme og fres det til det er gyllent. Avkjøl.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper, og bland det sammen med pølsene og grønnsakene.
Bruk en trakt og ha det over på for eksempel en rengjort brusflaske eller en drikkeflaske.
Ta med litt smør i en liten boks og revet ost.
Dette gjør du på turen:
Fyr opp primusen på lavt bluss. Ha smør i stekepannen og hell over omelettblandingen når smøret har smeltet.
Stek omeletten ved å skyve omelettblandingen inn mot midten ettersom den begynner å stivne, slik at det flytende kommer i direkte kontakt med stekepannen.
Når omeletten begynner å bli ferdig har du på ost og bretter den i to. Hvelv den over på en tallerken og server gjerne med litt godt brød.