Ørret i folie med grønnsaker
Ørret i folie med grønnsaker smaker helt herlig – spesielt nyfisket. Med noen enkle forberedelser hjemme kan du enkelt lage et herlig ørretmåltid mens du er på tur.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ørret i folie med grønnsaker:
500 gr
ørretfilet
0.5 stk
rødløk
0.5 stk
rød paprika
0.5 stk
squash
2 ss
smør
2 ss
sitronsaft
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
tørket estragon
1 dl
olivenolje
Utstyr som anbefales:
- 2 mellomstore matbokser
- 1 liten matboks
- Primus med kjele
- Gass
- Klype
- Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Rens, fileter, fjern bein og skinn av ørreten og den den i middels store biter på ca. 2x2 cm.
Tips:
Om du satser på å få napp på fisketur, så fileterer du fisken på turen.
Del løk og paprika i biter (ca. 2x2 cm), og squash i skiver. Ha det over i en matboks.
Bland sammen smør, sitronsaft, salt, pepper og estragon, og rør det godt sammen. Ha det over i en matboks.
Dette gjør du på tur:
Lag en pakke til hver person. Riv av fire firkanter aluminiumsfolie på ca 20x20 cm. Pensle litt olivenolje på folien.
Lett ørretbitene og cirka 5 biter av hver av grønnsakene over på hvert folieark.
Ha 1 ss av smørblandingen på topp sammen med litt ekstra salt og pepper, og pakk folien sammen.
Legg porsjonspakkene i kjelen på primusen og sett på lokket i ca 10. minutter til grønnsakene er møre og ørreten gjennomstekt.
Foliepakker på God Morgen Norge
Anine viste hvordan man enkelt lager foliepakker på primusen på tur på God Morgen Norge på TV2