
Ørret marinert i bjørkesirup
Ørret marinert i deilig bjørkesirup med et hint av søt appelsin og chili er så nydelig at alt du trenger av tilbehør er en frisk salat med smakfull bjørkesaftdressing.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Bjørkesirupmarinade:
0.5 stk
chili
3 ss
bjørkesirup
0.5 dl
olivenolje
0.5 stk
appelsin
800 g
ørretskiver
2 ss
smør
2 never
frisk koriander
Bjørkesevjedressing:
2 stilker
frisk timian
2 stilker
frisk mynte
2 dl
bjørkesevje
3 ss
olivenolje
0.5 stk
appelsin
1 ts
kvernet pepper
Tilbehør:
Salat
Cherrytomater
Paprika
Slik gjør du:
Bjørkesirupmarinert ørret:
Finhakk chilien. Bland sammen bjørkesirup, olivenolje og chili. Press saften ut av appelsinen over i bollen og rør det godt om.
Bjørkesirup
Her finner du oppskriften på hvordan du tapper bjørkesevje og lager bjørkesirup.
Del ørretfileten i skiver og ha skivene over i en form. Tilsett på marinaden og noen blader frisk koriander, og dekk til med plast. La den stå kaldt i minst 30 minutter.
Varm opp en stekepanne med smør på middels varme og stek ørretfiletene med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt.
Bjørkesevjedressing:
Finhakk timian og mynte.
Ha bjørkesevje, olivenolje, timian, mynte og chili i en skål og rør det godt sammen.
Press saften av appelsinen over i skålen og ha i litt kvernet pepper. Rør om.
Server ørreten med en enkel salat og bjørkesevjedressing.