Er du ute etter en deilig middag på fredagskvelden? Ørret og pasta lager du i en fei. Best av alt – du trenger kun noen få ingredienser.

Ørret og pasta på 1-2-3

Er du ute etter en deilig middag på fredagskvelden? Ørret og pasta lager du i en fei. Best av alt – du trenger kun noen få ingredienser.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ørret og pasta:

4 skiver

ørret

1 ts

salt

1 ts

pepper

400 g

spaghetti

190 g

pesto

Slik gjør du:

Ørret og pasta:

Varm opp stekeovnen til 220 grader. Legg ørretskivene i en ildfastform, og krydre med salt og pepper. Stekes i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt. 

 

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet. Ha i pestoen og rør det godt sammen. 

 

Del rødløken i små biter og ha det over i pastaen sammen med den ovnsbakte ørreten. 

tips:

Om du ikke har pesto i skuffen, kan du fint bruke pastasaus eller fløte. Har du noe deilig krydder tilgjengelig, så er det bare å smake seg frem. Rødløk kan byttes ut med gul løk, eller sløyfes om man vil. Har du andre grønnsaker som cherrytomater, asparges eller vårløk, passer det også godt i denne retten. ​

Flere oppskrifter med ørret