![Er du ute etter en deilig middag på fredagskvelden? Ørret og pasta lager du i en fei. Best av alt – du trenger kun noen få ingredienser.](/mat/orret-og-pasta-pa-1-2-3/_/image/e0ea154b-6363-489b-aa1d-24e44a7cfd4b:6c2446a3e37646373eb26aa6cf4be01b74798eaf/block-160-91/%C3%B8rret%20og%20pasta.jpg)
Ørret og pasta på 1-2-3
Er du ute etter en deilig middag på fredagskvelden? Ørret og pasta lager du i en fei. Best av alt – du trenger kun noen få ingredienser.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ørret og pasta:
4 skiver
ørret
1 ts
salt
1 ts
pepper
400 g
spaghetti
190 g
pesto
Slik gjør du:
Ørret og pasta:
Varm opp stekeovnen til 220 grader. Legg ørretskivene i en ildfastform, og krydre med salt og pepper. Stekes i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet. Ha i pestoen og rør det godt sammen.
Del rødløken i små biter og ha det over i pastaen sammen med den ovnsbakte ørreten.
tips:
Om du ikke har pesto i skuffen, kan du fint bruke pastasaus eller fløte. Har du noe deilig krydder tilgjengelig, så er det bare å smake seg frem. Rødløk kan byttes ut med gul løk, eller sløyfes om man vil. Har du andre grønnsaker som cherrytomater, asparges eller vårløk, passer det også godt i denne retten.