Ovnsbakt lange
Ovnsbakt lange med grønnsaker smaker helt nydelig. Lange har fått navnet på grunn av sin langstrakte kropp, og er en matfisk som er fast og hvit i kjøttet.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ovnsbakt lange:
400 g
perlepoteter
400 g
cherrytomater
1 stk
rødløk
1 ts
salt
1 ts
pepper
3 ss
olivenolje
1 neve
frisk timian
1 stk
sitron
100 g
asparges
800 g
langefilet
Lange
Smaken på lange kan minne om torsk, og den kan både grilles, stekes og kokes. Den passer godt til mange typer tilbehør – alt fra det tradisjonelle med kokte poteter og hvit saus til asiatisk wok. Ovnsbakt lange gir sødmen fra tomatene og syrligheten fra sitronene en herlig saus sammen med langefileten, timian, salt og pepper.
Slik gjør du:
Ovnsbakt lange:
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Ha perlepoteter og cherrytomer i en ildfast form. Del rødløken i skiver og ha over i formen. Krydre med salt og pepper og ha på olivenolje. Settes på midterste rille i stekeovnen.
Del sitronen i skiver og kutt av nederste del på aspargestoppene.
Etter 10 minutter has timian, sitronskivene, aspargestoppene og langefileten på topp av grønnsakene. La det steke i ca. 12-15 minutter, til langefileten er gjennomstekt.
Server ovnsbakt langefilet med grønnsakene og ha sausen over til slutt. Skvis gjerne litt sitron over før servering.