Ovnsbakt ørret med urtelokk
Ovnsbakt ørret med urtelokk er en smaksbombe som passer perfekt med hjemmelagde pommes frites og aioli.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ovnsbakt ørret:
800 g
ørretfilet
Urtelokk:
3 dl
urter (persille, dill, timian)
1 ss
sennepspulver
1 ts
pepperkorn
1 stk
sitron (skallet)
1 klype
salt
1 dl
pinjekjerner
50 g
kapers
150 g
brødrasp
3 ss
olivenolje
Pommes frites:
6 store
store poteter
1 dl
solsikkeolje
1 ss
havsalt
Aioli
Du kan kjøpe ferdig aioli, men det er enkelt å lage den selv også. Vi har oppskrift på brennesleaioli. Du kan selvsagt sløyfe brenneslen om den ikke er i sesong eller du ønsker å lage uten.
Slik gjør du:
Ovnsbakt ørret:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Ha urter, sennepspulver, pepperkorn, sitronskall og en klype salt i en foodprocessor, og kjør til blandingen er finhakket. Ha i pinjekjerner, kapers, brødrasp og olivenolje, og pulser til alt er blandet godt sammen.
Ha litt olivenolje på en stekeplate, og legg ørretfiletene med skinnsiden ned på stekeplaten.
Smør urteblandingen på topp av fisken, og stek på midterste rille i stekeovnen i 25 minutter.
Pommes frites:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Skrell potetene og skjær dem i lange staver. Tykkelsen er helt opp til deg selv, men rundt 1 cm i diameter er et godt utgangspunkt.
Skyll potetstavene under kaldt vann, og tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle.
Ha potetstavene over i en bolle, og bland dem godt med solsikkeolje og havsalt. Fordel dem på et stort stekebrett, og pass på at de ligger flatt i et enkelt lag.
Stekes på midterste rille i stekeovnen i 45-50 minutter, snu dem underveis, og stek til potetstavene er gyldenbrune og sprø. Strø på litt ekstra havsalt før servering.