
Ovnsbakt skrei
Ovnsbakt skrei med gulrotpuré og urtesmør er en smaksopplevelse, spesielt når den populære torskefisken er i sesong. Server med ovnsbakte poteter til.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ovnsbakt skrei:
800 g
skrei
1 ss
salt
2 ss
smør
0.5 ts
pepper
Gulrotpuré:
8 stk
gulrøtter
2 ss
smør
0.5 dl
matfløte
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
Ovnsbakte poteter:
400 g
små poteter
2 ss
olivenolje
1 ts
flaksalt
Urtesmør:
100 g
smør
3 ss
finhakkede friske urter ( dill, gressløk, bladpersille)
1 ss
sitronsaft
Slik gjør du:
Ovnsbakt skrei:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Del skreien i serveringsstykker og dryss salt over. La den ligge noen minutter. Tørk skreien lett med tørkepapir før du legger den i en smurt ildfast form.
Krydre med pepper og legg en klatt smør på hvert stykke. Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Gulrotpuré:
Skrell og kutt gulrøtter i små biter.
Kok opp en kjele med vann, og kok gulrøttene til de er møre. Sil av vannet.
Kjør gulrøttene og smør til en glatt puré med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Rør inn fløte, litt og litt av gangen, til du har en glatt puré, og smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte poteter:
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Ha poetene over i en ildfast form. ha på olivenolje og rist godt.
Strø på flaksalt og litt friske urter, og bak til potetene er gylne og har fått en sprø stekeskorpe. Det tar cirka 20–30 minutter.
Urtesmør:
Smelt smøret i en kjele på middels høy varme. Tilsett de finhakkede urtene og rør inn sitronsaft.
Server ovnsbakt skrei med gulrotpuré, ovnbakte poteter og urtesmør.