Panert flyndre med skagenrøre

Panert flyndre med skagenrøre er en ypperlig lunsj å servere til gjester. Sprøstekt flyndre i kombinasjon med reker, krepsehaler og kaviar smaker helt nydelig.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Skagenrøre:

200 g

pillede reker

200 g

krepsehaler

0.5 stk

rødløk

4 kvaster

dill

1.5 dl

crème fraîche

1.5 dl

majones

0.5 stk

sitron

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 ss

kaviar/løyrom

Panert flyndre:

1 stk

egg

1 dl

hvetemel

3 dl

brødrasp

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 dl

olje

Tilbehør:

Brød/loff
Salat

Slik gjør du:

Skagenrøre:

Pill rekene og rens krepsehalene. Finhakk rødløk og dill.

 

Ha crème fraîche og majones i en bolle og rør sammen. Tilsett saften fra sitronen, rødløk og dill.

Smak til med salt og pepper. Ha i reker og krepsehaler og rør det hele sammen.

Panert flyndre:

 

Visp sammen egget i en bolle. Ha hvetemel på en tallerken og brødrasp med salt og pepper på en annen. Vend flyndrefiletene i hvetemel, dypp dem i eggeblandingen og vend dem til slutt i brødrasp.

 

Varm opp en stekepanne med olje, og stek flyndrefiletene til de er gylne og sprø.

 

Server på ferskt brød/loff med litt salat og skagenrøre.

Tips:

Du kan også servere panert flyndre med kokte poteter, asparges, råkostsalat og andre grønnsaker. Men en hjemmelaget skagenrøre er perfekt tilbehør til panert flyndre.

Her finner du flere oppskrifter med flyndre