Panert flyndre med skagenrøre
Panert flyndre med skagenrøre er en ypperlig lunsj å servere til gjester. Sprøstekt flyndre i kombinasjon med reker, krepsehaler og kaviar smaker helt nydelig.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Skagenrøre:
200 g
pillede reker
200 g
krepsehaler
0.5 stk
rødløk
4 kvaster
dill
1.5 dl
crème fraîche
1.5 dl
majones
0.5 stk
sitron
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
kaviar/løyrom
Panert flyndre:
1 stk
egg
1 dl
hvetemel
3 dl
brødrasp
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 dl
olje
Tilbehør:
Brød/loff
Salat
Slik gjør du:
Skagenrøre:
Pill rekene og rens krepsehalene. Finhakk rødløk og dill.
Ha crème fraîche og majones i en bolle og rør sammen. Tilsett saften fra sitronen, rødløk og dill.
Smak til med salt og pepper. Ha i reker og krepsehaler og rør det hele sammen.
Panert flyndre:
Visp sammen egget i en bolle. Ha hvetemel på en tallerken og brødrasp med salt og pepper på en annen. Vend flyndrefiletene i hvetemel, dypp dem i eggeblandingen og vend dem til slutt i brødrasp.
Varm opp en stekepanne med olje, og stek flyndrefiletene til de er gylne og sprø.
Server på ferskt brød/loff med litt salat og skagenrøre.
Tips:
Du kan også servere panert flyndre med kokte poteter, asparges, råkostsalat og andre grønnsaker. Men en hjemmelaget skagenrøre er perfekt tilbehør til panert flyndre.