Panert lysing
Panert lysing er sprø og god, og med sommerlig tilbehør som en sitronaioli, nybakt foccaccia og salat med balsamicodressing er dette et nydelig måltid.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Panert lysing:
600 gr
lysingfilet
3 ss
hvetemel
2 stk
egg
1 ts
salt
1 ts
pepper
150 gr
pankomel
1 dl
rapsolje
Sitronaioli:
3 fedd
hvitløk
2 stk
eggeplomme
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 ts
sitronsaft
2 dl
rapsolje
Tilbehør:
1 pose
ruccula
200 gr
cherrytomater
1 flaske
balsamicodressing
Slik gjør du:
Panert lysing:
Rens og fileter lysingfileten.
Ha hvetemel over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel, salt og pepper, og ha det over på en tallerken.
Tips
Om du ikke får tak i pankomel, så kan du bruke brødrasp, griljermel eller strøkavring.
Vend fiskebitene først i mel, så i egg og til slutt i pankomelet.
Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Stek den panerte lysingen i cirka 8-10 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.
Sitronaioli:
Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft.
Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones».
Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper.
Server panert lysing med nybakt focaccia, sitronaioli, ruccula, cherrytomater og balsamicodressing.