Panna cotta med multesaus
Panna cotta med multesaus er en perfekt nyttårsdessert. Den smaker helt nydelig, og med hakkede nøtter på topp vil du garantert imponere gjestene. Det aller beste er at du kan lage ferdig desserten på forhånd.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Panna cotta :
4 stk
gelatinplater
1 stk
vaniljestang
5 dl
kremfløte
1 dl
sukker
Multesaus:
500 g
frosne multer
100 g
melis
50 g
nøtteblanding/brente mandler
Slik gjør du:
Panna cotta:
Legg gelatinplater i kaldt vann i cirka 5 minutter.
Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
Kok opp fløte, vaniljestang, vaniljefrøene og sukker i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen.
Klem ut vannet av gelatinen og rør det inn i fløteblandingen. Hell blandingen i glass. Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering.
Multesaus:
Ha de frosne multene over i en bolle samme med melis. Kjør med en stavmikser til du har en glatt og fin bærsaus. Press den gjennom en sil for å fjerne overflødige frø.
Hakk opp nøtteblandingen/brente mandler.
Hell 1 cm multesaus i hvert glass med panna cotta og avslutt med hakkede nøtter.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.