Pappardelle med villsvinragù
Pappardelle med villsvinragù er en italiensk klassiker som har sin opprinnelse fra Toscana. Toppet med hakket fersk persille og et dryss parmesan, er dette en perfekt rett enten du er på tur eller nyter et festmåltid.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pappardelle med villsvinragù:
1 stk
løk
1 stk
gulrot
2 stilker
stangselleri
1 fedd
hvitløk
3 ss
olivenolje
500 g
kjøttdeig av villsvin
1 stilk
frisk rosmarin
5 dl
rødvin
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
400 g
knuste tomater
2 stilker
frisk persille
1 dl
revet parmesan
Signaturrett:
Pappardelle al Ragù di Cinghiale
er rettens navn på italiensk,
og dette er en av Toscanas signaturretter.
Cinghiale betyr villsvin og pappardelle er en type pasta som egner seg til en fyldig kjøttsaus som ragù. Du kan bruke både pappardelle og de smalere variantene fettuccine og tagliatelle til denne retten. Begge egner seg til fyldige sauser som ragù med kjøtt og vilt.
Tagliatelle: 5 mm bred
Fettuccine: 8 mm bred
Pappardelle: 15 mm bred
Slik gjør du:
Pappardelle med villsvinragù :
Finhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløk. Varm opp en stekepanne på svak varme med olivenolje og fres grønnsakene i ti minutter.
Tilsett kjøttdeig av villsvin og finhakket rosmarin. Skru opp varmen til middels høy varme og la det steke videre i ytterligere ti minutter.
Tilsett rødvin og la det koke på middels lav varme til alkoholen har fordampet. Tilsett de knuste tomatene og la det putre på lav varme i 2-3 timer. Smak til med salt og pepper.
Kok pappardellen etter anvisning på pakken. Sil av vannet og server pappardelle med villsvinragù toppet med finhakket persille og revet parmesan.
Tips:
Når man først tar seg tid til å lage en ragù, så er det lurt å lage mye og fryse ned. Da er det lettvint å ta opp og nyte et deilig måltid enten det er hjemme eller om du skal ut på tur med primusen. Ta med både pasta og villsvinragù i en matboks og varm på primusen.
Se innslaget på God morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles lager Pappardelle med villsvinragù på primusen.