Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt
Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt sammen med kantareller og urter som timian og basilikum, smaker så godt at du må definitivt må ta en runde nummer to. Denne retten er full av smak.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt:
1 ss
smør
500 g
kjøttdeig av rådyr
1 ts
salt
1 ts
pepper
500 g
tagliatelle
20 g
tørkede kantareller
4 dl
melk
4 ss
olivenolje
2 fedd
hvitløk
Gorgonzolasaus:
3 ss
olivenolje
150 g
gorgonzola eller selbu blå
3 dl
matfløte
2 ts
timian
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Slik gjør du:
Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt:
Siden denne retten er basert på matfløte, bløtlegges kantarellene i varm melk først. Ta vare på melken, den skal i sausen til slutt.
Varm opp en stekepanne med smør og fres kjøttdeigen til den er gjennomstekt og gyllen. Ha på salt og pepper underveis. Tilsett kantarellene mot slutten.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Gorgonzolasaus:
Finhakk hvitløken. Varm opp en gryte på middels varme med olivenolje og finhakket hvitløk.
Tilsett gorgonzola, matfløte, og timian. La det putre på middels varme til sausen begynner å tykne. Tilsett melken fra kantarellene, og smak til med salt og pepper.
Sil av vannet fra tagliatellen og ha både kjøttet og tagliatellen over i gryta sammen med kjøttet. Vend alt godt sammen og server med frisk basilikum, ruccola og parmesan.