Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt

Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt sammen med kantareller og urter som timian og basilikum, smaker så godt at du må definitivt må ta en runde nummer to. Denne retten er full av smak.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt:

1 ss

smør

500 g

kjøttdeig av rådyr

1 ts

salt

1 ts

pepper

500 g

tagliatelle

20 g

tørkede kantareller

4 dl

melk

4 ss

olivenolje

2 fedd

hvitløk

Gorgonzolasaus:

3 ss

olivenolje

150 g

gorgonzola eller selbu blå

3 dl

matfløte

2 ts

timian

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Pasta med gorgonzola og rådyrkjøtt:

Siden denne retten er basert på matfløte, bløtlegges kantarellene i varm melk først. Ta vare på melken, den skal i sausen til slutt. 

Varm opp en stekepanne med smør og fres kjøttdeigen til den er gjennomstekt og gyllen. Ha på salt og pepper underveis. Tilsett kantarellene mot slutten. ​

 

Kok pastaen etter anvisning på pakken. 

Gorgonzolasaus:

Finhakk hvitløken. Varm opp en gryte på middels varme med olivenolje og finhakket hvitløk.

Tilsett gorgonzola, matfløte, og timian. La det putre på middels varme til sausen begynner å tykne. Tilsett melken fra kantarellene, og smak til med salt og pepper. 

 

Sil av vannet fra tagliatellen og ha både kjøttet og tagliatellen over i gryta sammen med kjøttet. Vend alt godt sammen og server med frisk basilikum, ruccola og parmesan. ​

Flere oppskrifter med rådyr