Peppersaus
Peppersaus er både enkelt å lage og smaker godt til all type viltkjøtt, enten du planlegger stek, viltkarbonader eller biff til middag.
Enkel•20 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Peppersaus:
3 ss
smør
1 stk
sjalottløk
1 ts
pepperkorn
3 ss
hvetemel
5 dl
viltkraft
2 dl
fløte
Slik gjør du:
Peppersaus:
Smelt smøret i en kjele.
Finhakk sjalottløken, og la det frese i smøret i 2 minutter.
Knus pepperet i en morter og ha det over i kjelen. La det frese i ytterligere 2 minutter.
Tilsett melet, og rør det godt inn med en visp.
Spe med viltkraften, og la det putre på middels varme i minst 30 minutter.
Tilsett fløten, og la sausen putre på middels varme i et 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Tips:
Bruk maizena om du ønsker en tykkere saus og sukkerkulør om du ønsker den mørkere. Har sausen blitt for tykk, så sper du med litt mer kraft.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.