Pizzavaffel er både godt og lettvint å lage. Det er dessuten perfekt lunsjmat å ta med seg i matboksen, enten du skal på skole, jobb eller ut på tur.

Pizzavaffel

Pizzavaffel er både godt og lettvint å lage. Det er dessuten perfekt lunsjmat å ta med seg i matboksen, enten du skal på skole, jobb eller ut på tur.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pizzavaffel:

3 stk

egg

5 dl

helmelk

100 g

havregryn

1 dl

flytende margarin

0.5 ts

salt

1 ts

bakepulver

Fyll:

200 g

revet ost

120 g

speket viltpølse

0.5 stk

rødløk

100 g

sopp

200 g

knuste tomater

1 ts

tørket oregano

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

 

Slik gjør du:

Pizzavaffel:

Ha egg og melk i en bolle, og pisk det godt sammen. Tilsett havregryn, og la det hvile noe minutter.

Tilsett flytende maragrin, hvetemel, salt og bakepulver, og rør det godt sammen. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

Pensle vaffeljernet med smør, og stek alle vaffelplatene. 

Fyll:

Finhakk speket viltpølse, rødløk og sopp.

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres pølsebitene, løken og soppen til det er gyllent. 

Ha oregano, salt og pepper i de knuste tomatene, og rør det godt sammen 

Smør et lag med tomatsaus etterfulgt av en håndfull revet ost og pølseblanding på en ferdigstekt vaffelplate. Legg pizzavaffelen tilbake i vaffeljernet og legg en ferdigstekt vaffelplate på topp. Lukk vaffeljernet, og stek til osten har smeltet.

Tips:

Du kan selvsagt fylle med det du vil. Alt som passer på pizza passer i en pizzavaffel.