Potetmos smaker nydelig til alt fra en reinsdyrbiff til elgkarbonader. Med deilig saus og grønnsaker, faller dette alltid i smak.

Potetmos

Potetmos smaker nydelig til alt fra en reinsdyrbiff til elgkarbonader. Med deilig saus og grønnsaker, faller dette alltid i smak.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Potetmos:

800 g

poteter

2 ss

smør

1.5 dl

melk

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Potetmos:

Skrell og del potetene i to.

Tips:

Velg gjerne en melen potetsort som pimpernell, kerrs pink, troll eller mandelpotet når du skal lage hjemmelaget potetmos. 

Kok opp en kjele med vann, og ha potetene over i det kokende vannet. La potetene koke til de er møre, cirka 30 minutter.  

Hell av kokevannet og tilsett smør. Rør smøret godt sammen med potetene med en gaffel.

 

Tilsett melken litt og litt av gangen, og mos det helt sammen til du har en jevn og klumpfri potetmos. Smak til med salt og pepper.  

Flere oppskrifter på tilbehør til fisk og vilt