Pull-apart juletre
Imponer til julelunsjen med et pull-apart juletre. Deilige fine rundstykker med smeltet smør, hvitløk, salt, parmesan og basilikum.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Brøddeig:
450 gr
hvetemel
0.5 pose
tørrgjær
1.5 dl
melk
1.5 dl
vann
1 ss
olivenolje
1 ts
salt
Pensling:
1 stk
egg
30 gr
smør
1 fedd
hvitløk
1 neve
basilikum
2 ts
havsalt
2 dl
revet parmesan
Slik gjør du:
Brøddeig:
Ha hvetemel og tørrgjær i bakebollen.
Varm opp melk og vann til det er lunkent. Ha det over i bakebollen sammen med olivenoljen.
Elt deigen med en kjøkkenmaskin på lav hastighet i ti minutter, til deigen slipper bollen. Tilsett salt når deigen har begynt å samle seg.
Dekk bakebollen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og sett deigen til heving i cirka 1 time, til deigen har doblet i størrelse.
Del deigen i 23 emner, og rull dem til runde rundstykker.
Start øverst med et rundstykke på topp, og jobb deg nedover mens du øker med et rundstykke på hver rekke. Avslutt med to i bunn på midten. La det være litt avstand mellom dem da de vil heve før de stekes.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader.
Pensling:
Visp egget og pensle juletreet.
Smelt smøret, og finhakk hvitløk og basilikum. Bland det sammen. Smør det utover juletreet med en pensel. La det være igjen litt.
Ha havsalt og revet parmesan over juletreet.
Stekes på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, til juletreet er gyllent og gjennomstekt. (Variere fra stekeovn til stekeovn. Følg med).
La juletreet hvile litt før du har det over på en fjøl eller et fat. Pensle resten av smøret over og ha på mer revet parmesan før du serverer.