Rådyrgryte
Rådyrgryte smaker helt nydelig, og denne gryta oser av høst og jaktstart. Du kan også benytte anledningen til å bruke opp restekjøtt om du har det.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rådyrgryte:
800 g
grytekjøtt av rådyr
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
350 g
delikatesseløk
8 dl
viltkraft
3 stk
gulrøtter
150 g
erter
3 dl
rømme
3 ss
hvetemel
1 ts
tørket timian
Slik gjør du:
Rådyrgryte:
Del rådyrkjøttet i mellomstore biter og ha på salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres kjøttet til det har en gyllen og fin stekeskorpe. Pass på at du ikke har for mye kjøtt i stekepannen av gangen, stek heller i flere omganger. Ha kjøttet over i en gryte.
Skrell delikatesseløken og ha over i gryta. Tilsett viltkraft og gi det et oppkok. La det så putre i cirka 1 time, til kjøttet er mørt.
Del gulrøttene i middels store skiver, og ha dem over i gryta sammen med ertene.
Rør sammen rømme, hvetemel og timian, og rør det inn i gryta. La det småkoke i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med flatbrød eller potetmos.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.