Rådyrwok
Rådyrwok er både en smakfull, rask og enkel middag. Her kan du dessuten bruke de grønnsakene du har eller de du liker best.
Enkel•30 minutter
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rådyrwok:
600 g
rådyrfilet
2 ss
olje
1 ts
pepper
3 ss
søt soyasaus
1 ts
sesamolje
1 ts
maizena
1 stk
løk
3 stilker
vårløk
3 stk
gulrot
1 stk
paprika
1 boks
vannkastanjer
Saus:
3 ss
søt soyasaus
3 ss
østersaus
1 ss
sesamolje
Slik gjør du:
Rådyrwok:
Skjær rådyrkjøttet i tynne skiver.
Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, soyasaus, sesamolje og maisenna. Band det godt sammen og la kjøttet marinere mens du forbereder resten.
Del vårløk og løk i middels tykke skiver. Del gulrøtter og paprika i tynne stenger.
Rør sammen ingrediensene til sausen.
Varm opp en stekepanne med olje på høy varme. Stek kjøttet raskt, gjerne i flere omganger. Ha kjøttet over på en tallerken.
Tilsett litt mer olje i stekepannen og fres grønnsakene og vannkastanjene i noen minutter. Tilsett kjøttet og sausen, og la det frese et par minutter. Om det ikke er nok saus, kan du tilsette litt mer soyasaus eller eventuelt litt vann.
Server gjerne med kokt ris.