Reinsdyrburger  med tilbehør som syltet rødløk, dijonnaise og mango smaker helt nydelig på varme sommerdager. Spesielt om du slår til med reinsdyrbiff.

Reinsdyrburger

Reinsdyrburger med tilbehør som syltet rødløk, dijonnaise og mango smaker helt nydelig på varme sommerdager. Spesielt om du slår til med reinsdyrbiff.

Middels50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Reinsdyrbiff:

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

4 stk

reinsdyrbiffer

1 ss

nøytral olje

Dijonnaise:

4 ss

majones

2 ss

dijonsennep

Tilbehør:

1 stk

mango

0.5 stk

paprika

8 stk

cherrytomater

0.5 stk

rødløk

0.5 stk

agurk

1 pose

babyleaf-mix

4 stk

hamburgerbrød

2 dl

balsamicodressing

1 neve

frisk oregano

Syltet rødløk

Til reinsdyrburger smaker det helt nydelig med syltet rødløk. Oppskriften finner du her
Syltet rødløk bør man lage minst et par timer i forveien.

Slik gjør du:

Reinsdyrbiff:

Varm opp stekeovnen til 125 grader.

 

 

Krydre reinsdyrbiffene med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Brun biffene raskt og ettersteke på midterste rille i stekeovnen til ønsket temperatur er oppnådd. For tynnere biffstykker kan de fint stekes ferdig i stekepannen. La kjøttet hvile mens du forbereder resten. 

Kjernetemperatur:

Lite stekt: 53-56 °C
Medium: 56-65 °C 
Medium pluss: 65-70 °C 
Gjennomstekt: 75 °C
 

Dijonaise::

Ha majones og dijonsennep i en bolle og bland det godt sammen.

Tilbehør::

Del mango, paprika, cehrrytomater, rødløk og agurk i små biter og dander sammen med babyleaf-mixen.

Del kjøttet i tynne skiver, og smør et lag dijonaise på bunnen av hamburgerbrødet. Ha på kjøttet og dander med salat og syltet rødløk. Avslutt med balsamicodressing. 

Flere oppskrifter med reinsdyr