Reinsdyrburger
Reinsdyrburger med tilbehør som syltet rødløk, dijonnaise og mango smaker helt nydelig på varme sommerdager. Spesielt om du slår til med reinsdyrbiff.
Middels•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Reinsdyrbiff:
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
4 stk
reinsdyrbiffer
1 ss
nøytral olje
Dijonnaise:
4 ss
majones
2 ss
dijonsennep
Tilbehør:
1 stk
mango
0.5 stk
paprika
8 stk
cherrytomater
0.5 stk
rødløk
0.5 stk
agurk
1 pose
babyleaf-mix
4 stk
hamburgerbrød
2 dl
balsamicodressing
1 neve
frisk oregano
Syltet rødløk
Til reinsdyrburger smaker det helt nydelig med syltet rødløk. Oppskriften finner du her.
Syltet rødløk bør man lage minst et par timer i forveien.
Slik gjør du:
Reinsdyrbiff:
Varm opp stekeovnen til 125 grader.
Krydre reinsdyrbiffene med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme. Brun biffene raskt og ettersteke på midterste rille i stekeovnen til ønsket temperatur er oppnådd. For tynnere biffstykker kan de fint stekes ferdig i stekepannen. La kjøttet hvile mens du forbereder resten.
Kjernetemperatur:
Lite stekt: 53-56 °C
Medium: 56-65 °C
Medium pluss: 65-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Dijonaise::
Ha majones og dijonsennep i en bolle og bland det godt sammen.
Tilbehør::
Del mango, paprika, cehrrytomater, rødløk og agurk i små biter og dander sammen med babyleaf-mixen.
Del kjøttet i tynne skiver, og smør et lag dijonaise på bunnen av hamburgerbrødet. Ha på kjøttet og dander med salat og syltet rødløk. Avslutt med balsamicodressing.