Reinsdyrfilet med parmesanpoteter
Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater er en helt nydelig kombinasjon. Denne retten kan du helt enkelt imponere gjestene dine med.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Reinsdyrfilet med parmesanpoteter:
750 g
perlepoteter
1 ss
olivenolje
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 fedd
hvitløk
90 g
smør
100 g
parmesan
4 stilker
timian
2 ss
solsikkeolje
800 g
reinsdyrfilet
500 g
asparges
250 g
cherrytomater
Slik gjør du:
Reinsdyrfilet med parmesanpoteter:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Legg potetene i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt og pepper, og bland det godt sammen. Sette formen i stekeovnen på midterste rille, og stek potetene i 15-20 minutter, eller til de er møre og lett brune.
Smelt smøret og riv parmesanen. Tilsett 2/3 av parmesanen, knust hvitløk og finhakket timian i det smeltede smøret og hell det over potetene.
Senk varmen til 125 grader.
Ha salt og pepper på reinsdyrfileten. Varm opp en stekepanne med olje på høy varme. Brun fileten raskt.
Legg asparges og cherrytomater over potetene, og reinsdyrfileten i midten. Stek til reinsdyrfileten har nådd riktig temperatur.
Kjernetemperatur
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 56-60 °C
Medium pluss: 60-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Dryss resten av parmesanen over før servering.