Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater er en helt nydelig kombinasjon. Denne retten kan du imponere gjestene dine med.

Reinsdyrfilet med parmesanpoteter

Reinsdyrfilet med parmesanpoteter, asparges og cherrytomater er en helt nydelig kombinasjon. Denne retten kan du helt enkelt imponere gjestene dine med.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Reinsdyrfilet med parmesanpoteter:

750 g

perlepoteter

1 ss

olivenolje

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

1 fedd

hvitløk

90 g

smør

100 g

parmesan

4 stilker

timian

2 ss

solsikkeolje

800 g

reinsdyrfilet

500 g

asparges

250 g

cherrytomater

Slik gjør du:

Reinsdyrfilet med parmesanpoteter:

 

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

 

Legg potetene i en ildfast form. Ha på olivenolje, salt og pepper, og bland det godt sammen. Sette formen i stekeovnen på midterste rille, og stek potetene i 15-20 minutter, eller til de er møre og lett brune.

Smelt smøret og riv parmesanen. Tilsett 2/3 av parmesanen, knust hvitløk og finhakket timian i det smeltede smøret og hell det over potetene.

Senk varmen til 125 grader.

Ha salt og pepper på reinsdyrfileten. Varm opp en stekepanne med olje på høy varme. Brun fileten raskt.

Legg asparges og cherrytomater over potetene, og reinsdyrfileten i midten. Stek til reinsdyrfileten har nådd riktig temperatur. 

Kjernetemperatur

Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 56-60 °C
Medium pluss: 60-70 °C 
Gjennomstekt: 75 °C

 

Dryss resten av parmesanen over før servering. 

Flere oppskrifter med reinsdyr