Reinsdyrkebab er rett og slett vilt godt. Fres opp reinsdyrskav, løk og sopp og bak de flate pitabrødene selv, det kom mer du ikke til å angre på.

Reinsdyrkebab

Reinsdyrkebab er rett og slett vilt godt. Fres opp reinsdyrskav, løk og sopp og bak de flate pitabrødene selv, det kom mer du ikke til å angre på.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Flate pitabrød:

1 pose

tørrgjær

4.5 dl

lunkent vann

1 ss

smør

700 g

hvetemel

1 ts

salt

Reinsdyrskav:

200 g

sopp

1 stk

løk

400 g

reinsdyrskav

1 ss

smør

Krydderblanding:

2 ss

pepper

8 ss

paprikapulver

2 ss

spisscumin

2 ss

tørket timian

2 ts

cayennepepper

1 ts

malt kanel

2 ts

salt

Hot tyttebærrømme

Prøv denne oppskriften på hot tyttebærrømme. Den passer perfekt til reinsdyrkebab.

Slik gjør du:

Flate pitabrød:

 

Ha tørrgjær, lunkent vann, smør og hvetemel i en bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen. Tilsett salt midtveis.

 

Dekk bakebollen med plast, og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.

Ha deigen ut på kjøkkenbenken, og del den i ti like store emner som du former som boller. Dekk med plast og etterhev i 10 minutter. 

Kjevle bollene ut til flate og tynne brød.

Dekk pitabrødene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i 30 minutter.

Varm opp en stekepanne på høy varme med smør. Stek pitabrødene i cirka tre minutter på hver side. Pitabrødet vil boble opp under steking. Ha smør i stekepannen hver gang et nytt pitabrød stekes.

Avkjøl pitabrødene på en rist før servering.

Reinsdyrskav:

 

Del sopp og løk i tynne skiver.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres sopp og løk til soppen er gyllen.

Bland sammen krydderblandingen. Varm opp en stekepanne med smør på høy varme, og fres det frosne reinsdyrskavet med krydderblandingen i noen minutter. Gjerne i flere omganger slik at det ikke blir kokt.

Ha sopp og løk over i stekepannen, og fres til soppen er gyllen.

Del cherrytomatene i to.

Ha ruccula, cherrytomater, reinsdyrskav og hot tyttebærrømme på den ene halvparten av pitabrødene. Dryss noen friske tyttebær på topp, og fold brødet over. 

 

Fakta

Reinsdyrskav er renskåret reinsdyrkjøtt som er skåret i løvtynne skiver mens kjøttet er frossent. Skav skjæres av både bog, nakke, høyrygg og den tykkeste delen av slagsiden på dyret.

Flere oppskrifter med reinsdyr