Reinsdyrmuffins
Reinsdyrmuffins er perfekt til julens kakebord. De er enkle å lage og søte å spise. Du kan lage både lyse muffins og sjokolademuffins, og prikken over i-en er muffins med tyttebær i.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
1
Reinsdyrmuffins:
2 stk
egg
130 g
sukker
1 dl
melk
1 dl
flytende margarin
200 g
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
Sjokoladesmørkrem:
200 g
smør
500 g
melis
2 ss
kakao
2 ts
vaniljesukker
1 ts
melk
Pynt:
1 pose
pretzels
1 pk
øyne
12 stk
røde kuler (strøssel)
Tips til flere varianter
- Tilsett 2 ss kakao i røra for å lage sjokolademuffins.
- Tilsett 2 ss tyttbær for å lage tyttebærmuffins. Det passer aller best i sjokolademuffins.
Slik gjør du:
Reinsdyrmuffins:
Varm opp stekeovnen til 175 grader over- og undervarme.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett melk og flytende margaring.
Ha hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i bakebollen, og rør det hele forsiktog sammen til du har en klumpfri røre.
Tips
Om du skal lage en variant med sjokolade eller tyttebær så rører du inn det til slutt.
Sett 12 små muffinsformer i et muffinsbrett eller på en stekeplate, og fyll dem cirka 2/3 fulle. Stekes på midterste rille i cirka 15 minutter - til muffinsene er gjennomstekt.
Sjokoladesmørkrem:
Ha smøret i en bakebolle og kjør på på høy hastigheti et par minutter.
Tilsett melis, kakao og litt av melken. Spe på med mer melk til du oppnår en tykk og smidig krem.
Pynt:
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose, og bruk tip 1M. Start i midten og sprøyt rundt ytre kant av muffinsen og følg på rundt mens du snevrer inn mot midten. Fest øyne, nese og pretsels slik at de ser ut som et reinsdyr.
Fest øyne, nese og pretzels slik at de ser ut som et reinsdyr.
tips:
Du får kjøpt både øyne, røde kuler og pretzels på matbutikken.