Reinsdyrpizza
Vidda møter Italia i en herlig reinsdyrpizza med en tynn og sprø pizzabunn. Reinsdyrskavet er ikke bare enkelt å tilberede, smaksrikt og spennende – det er også noe av det sunneste kjøttet du kan spise.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pizzadeig:
700 g
Tipo 00 mel
25 g
fersk gjær
3 dl
lunkent vann
0.5 dl
olivenolje
1 ts
salt
Hvit pizzasaus:
0.5 stk
chili
2 ts
finhakket timian
2 ts
finhakket basilikum
3 dl
crème fraîche
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Topping:
600 g
fersk mozzarella
200 g
reindyrskav
1 stk
sjalottløk
50 g
ristede pinjekjerner
1 stk
granateple
1 pose
ruccula
Tips:
For å få bunnen sprø som i en italiensk pizza, bør du bruke mel som er merket «tipo 0» eller «tipo 00.» Dette er ekstra finmalt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn det norske hvetemelet gjør.
Slik gjør du:
Pizzadeig:
Ha tipo 00 mel mel i en bakebolle og smuldre gjæren over.
Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt på middels styrke i cirka 10 minutter - til du har en smidig deig.
Tilsett saltet etter at du har eltet noen minutter.
Ha plast over bollen og la deigen heve i ca. 1 time – til dobbel størrelse.
Tips:
Om du ønsker å kaldheve over tid, så bruker du kaldt vann.
Hvit pizzasaus:
Finhakk chili, hvitløk, timian og basilikum, og bland det sammen med crème fraîche.
Smak til med salt og pepper.
Topping:
Del pizzadeigen i fire emner og form dem til runde baller.
Tips:
Bruker du kjevle slår du luftboblene ut av deigen og resultatet blir ikke like luftig.
Ha mel på hendene, og bruk dem til å strekke deigen til en sirkel. Bruk håndbaken til å rotere deigen rundt.
Mens du lar pizzabunnene hvile under kjøkkenhåndklær, setter du pizzasteinen inn i kald ovn og setter den på høyeste mulige varme. La pizzasteinene stå i minimum 45 minutter.
Mens pizzasteinen varmes opp kan du forberede toppingen. Ta mozzarellaen ut av posene og tørk dem godt med tørkepapir. Deles i tynne skiver.
Del sjalottløk i tynne skiver og rens granateplet.
Tips:
Snitt rundt skallet, åpne og plukk ut kjernene. Eller del granateplet i to og bank ut kjernene med en skje. Kilde: Bama.no
Legg deigen direkte på den varme pizzasteinen eller på et bakepapirkledd stekebrett. Forstek pizzabunnen i 1 minutt.
Ta pizzasteinen med bunnen ut av stekeovnen og bre et tynt lag med hvit saus på topp. Deretter has mozzarellaskiver, sjalottløk og skiver med rått reinsdyrskav på topp.
Dryss pinjekjerner og granateplekjerner over til slutt og sett pizzaen tilbake i stekeovnen. Stek videre til reinsdyrpizzaen er gyllen.
Tips:
For best mulig resultat skal reinsdyrskavet stekes enten halvtint eller frossent. Råvaren har sin opprinnelse fra fjellviddene. I tusenvis av år har vi fulgt tradisjonen med å skave tynne skiver fra reinsdyrets nakke og bog mens det har vært frosset.