Rødvinssaus
Rødvinssaus er både enkelt å lage og veldig godt til alle typer kjøtt, og spesielt smaker det helt nydelig til en biff av for eksempel reinsdyr eller elg.
Middels•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rødvinssaus:
2 stk
sjalottløk
2 ss
olivenolje
5 dl
rødvin
5 dl
viltkraft
100 g
smør
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Rødvinsaus:
Finhakk sjalottløken. Varm opp en gryte med smør og fres løken til den er blank.
Tilsett rødvin og la det koke til væsken har redusert til ¼ del. Konsistensen skal være tykk.
Tilsett viltkraft og kok sausen ned til ca. halv mengde. Sil av sjalottløken.
Del smøret i terninger og rør det inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.