Rømmesaus
Rømmesaus er en frisk saus som passer ypperlig til fisk, spesielt til nystekt makrell. Den er dessuten veldig enkel å lage.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rømmesaus:
1 ss
smør
1 ss
hvetemel
3 dl
rømme
2 ss
melk
1 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Rømmesaus:
Om du har stekt fisk, kan du strø hvetemel i stekepannen og rør det inn med stekefettet. Eller varmer du opp en kjele med smør og tilsetter hvetemelet. Rør om.
Tilsett rømme og visp i sausen til du har en kremet og fin konsistens. Om sausen er for tykk kan du og spe med litt melk til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.