Rypebryst på primusen
Rypebryst på primusen i en kremet saus med grønnsaker er turmatens svar på gourmet. Nydelige og rene smaker gjør dette måltidet til turens høydepunkt.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rypebryst på primusen:
500 g
poteter
0.5 stk
løk
150 g
sopp
2 ss
smør
3 stk
rypebryst
3 dl
fløte
1 neve
tyttebær
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del poteter i biter, løk og sopp i skiver. Ha dem over i en matboks og pakk sekken med de andre ingrediensene.
Dette gjør du på turen:
Varm opp en stekepanne på middels høyt bluss og ha i litt smør. Legg brystene ned i stekepannen med skinnside ned, og la de få en fin farge på den ene siden. Snu brystene og skru blusset ned på lavt.
Øs smør over rypebrystene. Gi brystene fin farge på den andre siden. Pass på at du ikke steker dem for lenge, da blir de tørre. Ta brystene ut og la dem hvile.
Fres potetbiter, sopp og løk i smøret fra rypebrystene til de er gylne, og legg rypebrystene på topp. Tilsett fløte og tyttebær, og la det surre i noen minutter til sausen begynner å tykne.
Smak til med salt og pepper, og server til sultne.