Rypebryst på primusen

Rypebryst på primusen i en kremet saus med grønnsaker er turmatens svar på gourmet. Nydelige og rene smaker gjør dette måltidet til turens høydepunkt.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Rypebryst på primusen:

500 g

poteter

0.5 stk

løk

150 g

sopp

2 ss

smør

3 stk

rypebryst

3 dl

fløte

1 neve

tyttebær

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Dette gjør du hjemme:

 

Del poteter i biter, løk og sopp i skiver. Ha dem over i en matboks og pakk sekken med de andre ingrediensene.

 

Dette gjør du på turen:

 

Varm opp en stekepanne på middels høyt bluss og ha i litt smør. Legg brystene ned i stekepannen med skinnside ned, og la de få en fin farge på den ene siden. Snu brystene og skru blusset ned på lavt. 

 

Øs smør over rypebrystene. Gi brystene fin farge på den andre siden. Pass på at du ikke steker dem for lenge, da blir de tørre. Ta brystene ut og la dem hvile.

Rypebryst på primusen - 2.jpg

 

Fres potetbiter, sopp og løk i smøret fra rypebrystene til de er gylne, og legg rypebrystene på topp. Tilsett fløte og tyttebær, og la det surre i noen minutter til sausen begynner å tykne.

 

Smak til med salt og pepper, og server til sultne.

Hvordan flå fuglen

Flere oppskrifter med turmat