Fra januar til april er det tid for å nyte skrei. Siden skreien svømmer lange avstander har den ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt. Vi anbefaler skrei med pesto og deilige grønnsaker.

Skrei med pesto

Fra januar til april er det tid for å nyte skrei. Siden skreien svømmer lange avstander har den ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt. Vi anbefaler skrei med pesto og deilige grønnsaker.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Skrei med pesto:

1 stk

paprika

1 stk

rødløk

1 stk

chili

200 g

aspargesbønner

400 g

perlepoteter

4 ss

rapsolje

1 ts

salt

1 ts

pepper

400 g

skrei

400 g

romantica tomater

1 glass

pesto

1 dl

kremfløte

Slik gjør du:

Skrei med pesto:

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

 

Del paprika, rødløk og chili i tynne skiver. Ta av endene på aspargesbønnene og del dem i to.

Ha paprika, rødløk, chili, aspargesbønner og poteter over i en ildfast form og ha på rapsolje, salt og pepper. 

Sett den ildfaste formen i stekeovnen på midterste rille, og stek i 20 minutter.

Fjern skinnet av skreien med en skarp kniv. Skjær ut de største bena. Klem skreien sammen så du får et avlangt stykke. 

 

Legg tomatene og skreien over grønnsakene, og smør pesto over skreien. 

 

Tilsett fløten, og sett formen inn i ovnen igjen og stek i ytterligere 20 minutter, til torsken er ferdig. 

 

skrei med pesto og grønnsaker.jpg

 

Flere oppskrifter med torsk