Skrei med pesto
Fra januar til april er det tid for å nyte skrei. Siden skreien svømmer lange avstander har den ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt. Vi anbefaler skrei med pesto og deilige grønnsaker.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Skrei med pesto:
1 stk
paprika
1 stk
rødløk
1 stk
chili
200 g
aspargesbønner
400 g
perlepoteter
4 ss
rapsolje
1 ts
salt
1 ts
pepper
400 g
skrei
400 g
romantica tomater
1 glass
pesto
1 dl
kremfløte
Slik gjør du:
Skrei med pesto:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Del paprika, rødløk og chili i tynne skiver. Ta av endene på aspargesbønnene og del dem i to.
Ha paprika, rødløk, chili, aspargesbønner og poteter over i en ildfast form og ha på rapsolje, salt og pepper.
Sett den ildfaste formen i stekeovnen på midterste rille, og stek i 20 minutter.
Fjern skinnet av skreien med en skarp kniv. Skjær ut de største bena. Klem skreien sammen så du får et avlangt stykke.
Legg tomatene og skreien over grønnsakene, og smør pesto over skreien.
Tilsett fløten, og sett formen inn i ovnen igjen og stek i ytterligere 20 minutter, til torsken er ferdig.