
Smakfulle pannekaker
Smakfulle pannekaker servert med speket viltpølse, spinat, ost, sprøstekt bacon og et nystekt speilegg passer til både frokost, lunsj og middag.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pannekaker:
3 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
1 ss
sukker
5 dl
melk
4 stk
egg
2 ss
smør (til steking)
Fyll:
120 g
bacon
20 skiver
speket elgpølse
50 g
babyspinat
100 g
revet ost
4 stk
egg

Slik gjør du:
Pannekaker:
Bland sammen hvetemel, salt og sukker. Tilsett melken og rør det sammen til røren er klumpfri.
Visp inn eggene - ett og ett av gangen. La røren svelle i minst en halvtime før de stekes.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.

Snu pannekaken når den har stivnet på topp og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider er den ferdig.
Fyll:
Varm opp en stekepanne på høy varme og fres baconet til det er gyllent. Legg det på en tallerken med tørkepapir mens du steker eggene.
Varm opp stekepannen med litt smør. Knekk egget og hell det forsiktig så plommen blir hel. Stek egget ved svak varme til hviten så vidt er stivnet.
Server pannekaker med revet ost, babyspinat, speket elgpølse, baconskiver og speilegg på topp.