Smakfulle pannekaker servert med speket viltpølse, spinat, ost, sprøstekt bacon og et nystekt speilegg passer til både frokost, lunsj og middag.

Smakfulle pannekaker

Smakfulle pannekaker servert med speket viltpølse, spinat, ost, sprøstekt bacon og et nystekt speilegg passer til både frokost, lunsj og middag.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pannekaker:

3 dl

hvetemel

0.5 ts

salt

1 ss

sukker

5 dl

melk

4 stk

egg

2 ss

smør (til steking)

Fyll:

120 g

bacon

20 skiver

speket elgpølse

50 g

babyspinat

100 g

revet ost

4 stk

egg

 

Slik gjør du:

Pannekaker:

Bland sammen hvetemel, salt og sukker. Tilsett melken og rør det sammen til røren er  klumpfri.

Visp inn eggene - ett og ett av gangen. La røren svelle i minst en halvtime før de stekes.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Hell i en øse pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag.

 

Snu pannekaken når den har stivnet på topp og blitt gyllenbrun på undersiden. Når pannekaken er stekt på begge sider er den ferdig. 

 

Fyll:

Varm opp en stekepanne på høy varme og fres baconet til det er gyllent. Legg det på en tallerken med tørkepapir mens du steker eggene.

Varm opp stekepannen med litt smør. Knekk egget og hell det forsiktig så plommen blir hel. Stek egget ved svak varme til hviten så vidt er stivnet.

 

Server pannekaker med revet ost, babyspinat, speket elgpølse, baconskiver og speilegg på topp.