Søt viltsaus
En fyldig og søt viltsaus er perfekt til for eksempel rådyrstek med ovnsstekte rotgrønnsaker.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Søt viltsaus:
2 ss
smør
2 ss
hvetemel
5 dl
kjøttkraft
3 dl
matfløte
1 dl
solbærsirup
2 ss
kecap manis (søt soyasaus)
4 skiver
brunost
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
0.5 ts
tørket timian
Slik gjør du:
Søt viltsaus:
Varm opp en kjele med smør på middels høy varme og rør inn melet når smøret har smeltet. Spe på med kjøttkraft, matfløte, solbærsirup og soyasaus.
Smak til med brunost, salt og pepper.
La sausen småkoke på lav varme. Når rådyrsteken er ferdig tilsetter du kraften du eventuelt har fra fra steken i sausen.
Smak til med salt, pepper og timian.
Tips:
Bruk maizena om du ønsker en tykkere saus og sukkerkulør om du ønsker den mørkere. Har sausen blitt for tykk, så sper du med litt mer kraft.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse. Den binder rett og slett retten sammen. Vi har samlet alle våre sauser til vilt og fisk, og håper du finner en som smaker.